Maca to chleb przaśny, przaśniki, spożywany przez żydów podczas święta Pesach. Nawiązuje on do chleba, który spożywali Izraelici przed wyruszeniem z Egiptu. Przyrządzany jest ze specjalnie w tym celu przygotowanej mąki, bez użycia zakwasu, którego posiadania w domu podczas paschy zakazuje żydowskie prawo religijne. Mąkę pszenną miesza się z wodą i piecze przez około osiemnaście minut, licząc od chwili wyrobienia ciasta. Ma ona postać płaskich placków o kształcie owalnym bądź kwadratowym. Współcześnie macę wyrabia się również maszynowo, wypieka w piecach wyposażonych w palniki zamontowane w komorze wypieku, ale jej używanie podczas święta nie jest zgodne z żydowską ortodoksją.
Cena: ~ 4zł
Masa netto: 200g
Strona producenta: www.sonko.pl
Ze strony producenta: Unikalny smak macy powstał z ciasta wyrobionego z mąk kilku zbóż i dodania nasion sezamu z zachowaniem najwyższej jakości wypieku. SONKO Maca 5 ziaren to wyjątkowa maca.
Skład:
mąka pszenna, mąka orkiszowa, mąka pszenna pełnoziarnista, mąka żytnia pełnoziarnista, mąka kukurydziana, sól, nasiona sezamu, woda.
Sytuacja z tym produktem jest bardzo oczywista.
Wszystkim tym, którzy cenią sobie smak macy ten produkt będzie odpowiadał i będą się nim zajadali.
Osobom takim jak ja, które macę jedzą bardzo sporadycznie (rzekłabym nawet, że od święta :) zdecydowanie odradzam ten produkt.
To było moje pierwsze i ostatnie spotkanie z Macą 5 ziaren firmy Sonko.
Wszystkim tym, którzy cenią sobie smak macy ten produkt będzie odpowiadał i będą się nim zajadali.
Osobom takim jak ja, które macę jedzą bardzo sporadycznie (rzekłabym nawet, że od święta :) zdecydowanie odradzam ten produkt.
To było moje pierwsze i ostatnie spotkanie z Macą 5 ziaren firmy Sonko.
uwielbiam mace pod każdą postacia, a zwłaszcvza Sonko :)http://mama-laurki-testuje.bloog.pl
OdpowiedzUsuń