Czy da się zamienić pełen konserwantów ketchup na coś o wiele zdrowszego, ale równie smacznego?
Sprawdźmy.
Lutenica: sok z czerwonej papryki, pomidorów i bakłażanów
Cena: 11,50
Masa: 300g
Strona producenta: http://premiumrosa.eu
Kilka słów od producenta:
Przepyszny sos z grilowanej papryki, pomidorów i bakłażana. Zdrowy, bo tylko z naturalnych składników. Oryginalnie przyrzadzony w Bułgarii z warzyw dojrzalych w tamtym słonycznym klimacie. Wspaniale smakuje z serami, mięsami, wędlinami i jako dodatek do zup i sosów.
Skład Lutenicy:
grilowana papryka, pomidor, bakłażan, przyprawy naturalne, olej rzepakowy
Dla porównania
skład ketchupu firmy Tortex:
koncentrat pomidorowy (37%), woda, cukier, ocet, skrobia modyfikowana, sól, regulator kwasowości:kwas cytrynowy; substancja konserwująca:benzoesan sodu; przyprawy: pieprz czarny, kolendra, tymianek, cząber, oregano, szałwia; aromat.
Moja opinia:
Smak mi nie odpowiada. Dla mnie przypomina dobrej jakości przecier pomidorowy, a nie jestem wielką fanką jedzenia przecieru pomidorowego łyżkami :)
Jednak na jednej z imprez ten produkt zrobił wielką furorę.
Moi goście uważali Lutenicę za coś wartego uwagi i wielu z nich dziś sięga częściej po ten produkt niż po zwykły ketchup.
I to właśnie Lutenicą przyprawiają smak pizzy czy frytek.
Warty uwagi jest fakt, że mimo wszystko to właśnie ketchup ma mniej kalorii.
No cóż...
chyba trzeba spróbować samemu i sprawdzić czy nam smakuje.
Ja jestem na nie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz